Het is natuurlijk niet meer dan logisch. De afgelopen jaren zijn er veel tablets verkocht. In veel gevallen gaat het om een iPad en een Galaxy Tab. Veel tablets die jaren geleden zijn aangeschaft zijn soms al toe aan vervanging of zijn door een harde val niet meer de oude. Ze kunnen dan verkocht worden. Bedrijven waar wij mee samenwerken nemen een flinke stijging waar.

In 2010 hadden slechts 4% van de Nederlandse bevolking een eigen tablet. Het jaar daarop was het al zo’n 20% en anno 2014verwachten we dat meer dan 50% van de huishoudens een tablet in huis hebben. In veel huishoudens worden tablets voornamelijk gebruikt voor het spelen van spellen. De pc blijft nog steeds de populairste als het gaat om betalingen. Wel is er een opmars bij tablets en telefoons maar gaat het minder hard dan verwacht. Tablets worden dus in veel gevallen als speelgoed gezien en zijn er veel kinderen die er gebruik van maken. Kinderen met tablets een ideale combinatie voor de recycle branche. Kinderen zijn minder voorzichtig en laten sneller een tablet kapot gaan.

Mocht je een tablet hebben die oud is of niet meer werkt, lever hem dan zo snel mogelijk in. De markt verandert snel. Zo kan je nu voor bepaalde tablets nog honderden euro’s krijgen terwijl dit volgend jaar wel nihiel kan zijn.