eco-atm1-537x428Bij ons in Nederland zijn ze nog niet te zien, maar in de Verenigde Staten bijna niet meer weg te denken, de ecoATM. Het is een geldmachine waar je jouw telefoontoestel in kan leggen. De mensen daar zijn er dolenthousiast over. Ben je tevreden over het bedrag dat je ontvangt hoef je niet eerst een toestel op te laten halen of op te sturen. Toch kleven er ook nadelen aan. De ATM is nu enkel en alleen voor één aanbieder. Concurrentie is dan niet aanwezig en dit zal de prijs laag houden.

Hoe werkt de geldmachine?

Er is een vakje waar een telefoontoestel in gelegd kan worden. Hier binnenin zit een scanner die telkens wordt geupdate en zo ieder toestel kent. Het toestel wordt gescand en op verschillende punten beoordeeld. Je zal na de scan direct kunnen zien hoeveel jouw oude mobiel oplevert. De deal die tevoorschijn komt kan je accepteren en natuurlijk ook afwijzen. Na acceptatie zal je direct geld ontvangen.

Eerst wordt er een controle uitgevoerd met je id-kaart om fraude tegen te gaan

Naast het inleveren van oude telefoons is het apparaat ook geschikt om de waarde van een oude mp3 speler te bepalen en keert de ecoATM hier ook geld voor uit. Het zou zeker een aanwinst zijn voor de Nederlandse markt.